2010. február 4., csütörtök

A Mi kis 11 hónaposunk



ANnyira eleven és annyira boldog kis baba! és olyan de olyan  huncut. Rázza  a fejét, hogy nem szabad, és már abban a pillantaban nyúl is oda, vagy megy érte...és közben hátra hátra pillant, hogy figyeljük-e. És persze közben nagyokat nevet!
NAgyon pakolós, mindenhonnan és mindent.
Ruhaméretet azóta sem váltottunk, szerintem hízni sem hízott.
7 foga van, a 8.-ra hetek óta várunk.
Továbbra is válogatás nélkül mindent megeszik, mostmár kiflit is elrágogat egyedül. HA valaki eszik, Patriknak is muszáj adnunk valami csócsálni valót  a kezébe.
Most újra 3szor kap tejcsit. NAgyon hálás érte.
SZinte mindennap tölt még  a hátamon egy kis időt, de amikor meghallja hogy kattan a csat, vagy felveszem és irányítom  a hátam felé....széles mosollyal, hangos kacajjal veszi mindezt tudomásul. Imádom!!!
Délelőtt nagyot, délután rövidet alszik.  Egyedül csendben elalszik. este fél órás altatással A kezünket fogva(benyúlunk a rácson)AZ éjszakák kiszámíthatatlanok. Most pár éjszakánk nyugis volt, fél6kor ébred, tejcsit kap, és visszaalszik. Pár napja fél8-8 körül fürdetjük Őt is, éberebbnek tűnik este.
Mozgásában talán annyi  a változás, hogy egyedül is megáll hosszú másodpercekre, igényli, hogy fogja  a kezünket és lépked(én viszont nem támogatom ezirányú törekvéseit). Bútorok mellett nagyon gyorsan helyet változtat.
Imádja a könyveket lapozgatni, forgatni és rágni is.
Egy papírlappal is eljátszik hosszan, pl. kukucsjátékot.
Imádja  a labdákat. HA kérem, hogy hozzon, amelyiket  csak látja, odagurítja..
Azt hiszem most ez a fa Montessori a  legkedvesebb játéka. Felépíti már  a tornyot, na nem elsőre, de egyedül! Nagyon kitartó. ha másodjára nem sikerült rátenni a karikát, harmadikra is megpróbálja és menni fog.








 A furulyát is nagyon szereti fújni. ÉS még hangot is ad!
szereti a színes fakockákat egymásra pakolgatni(nem csak rombol!)
Cuppog  a halacskára,  bubu-l  a  ésbocis könyvre, ijeszget az oroszlánra,  rázza  a kezét a csipcsip csókára, pápázik és mintha mondaná is, hogy pápá,  pampog/cuppog a puszira.(Például ha ébren van, amikor APa elmegy reggel dolgozni, még odaszalad neki puszit adni, utána még Patrik hosszasan cuppog.) A "fingers" szóra "számolgatja" az ujjacskáit. (ez annyira vicces)
Imádja a gyerkőcök képeit  a falon. Mollit, Lillit, ha emlegetjük Őket, odanéz:)
HA több gyerkőc van sem ijed meg. Feltalálja magát!

Milcsivel nagyon jó testvérek. Patrik simogatja Milánt, Milán puszilgatja Patrikot. Hát ennyi! Imádjuk Őket!


Posted by Picasa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése